Direktlänk till inlägg 7 maj 2009

Jaha då var det en dag kvar på denna veckan

Av Dessi - 7 maj 2009 21:27

Skönt att det är fredag imorgon, idag skulle det vara sista dagen på rocken men det blev inställt igen...suck...visst, tjejen är sjuk igen o det verkade inte vara nån liten förkylning heller men jag har bokat om o bokat av kunder flera torsdagar nu och det blir nästan sexhundra mindre i kassan för mig bara idag, ja och alla andra torsdagar oxå då förståss...vi är nog uppe i en tvåtusen sammanlagt som det inte ens blivit nån rock....Dessutom har jag säkert sagt nej till minst 10 kunder den här veckan för att det varit fullt o så blir det så här.

Men men, så gammal man är så får man fortfarande upptäcka att livet är fullt av besvikelser. Man blir besviken på alla möjliga och omöjliga sätt, det är bara att tacka o ta emot, ruska av sig och gå vidare. -Man känner sig bara underlägsen om man själv tillåter det (Eleonor Rosevelt)  läste jag idag i ett sånt där kedjemail som damp ner. Bland det klokaste jag läst i ett sånt iaf.

Nåt jag har uppmärksammat är att folk är så jäkla rädda för att jobba eller behöva binda upp sig på ett endaste litet vis. Jag är själv stor frihetsälskare och hatar att bli styrd och känner mig lätt trängd. Men det som jag har åtagit mig det gör jag fanimej för sagt e sagt o det står jag för. Sen kan väl jag med ångra mig o känna att varför lovade jag det o det kan ta emot duktigt ibland men har jag lovat så har jag o då gör jag det. Låter präktigt men så är det faktiskt.

Men så fort folk måste jobba lite eller åta sig nånting så är det helt plötsligt jättejobbigt. Jag jobbar två till tre timmar varje morgon innan jag går till jobbet, detta är visserligen självförvållat så jag ska inte klaga men min poäng är att den del får panik bara dom tänker på att rensa en kattlåda en gång om dan eller dammsuga lite mer än en gång i veckan pga katthår. Dom skulle prova o byta med mig en dag så skulle dom inte se en kattlåda som ett oöverstigligt hinder.

Folk är faktiskt så jävla rädda för att jobba, så fort man kanske måste använda hjärnan eller en o annan muskel så blir det jobbigt. Det är ju därför man får skäll av banktanten när hon måste räkna lite pengar eller som tex när en vårdare ringde en äldre släkting o sa att hennes man hade varit otrevlig mot en annan patient på vårdhemmet, ja då blev det jättejobbigt för den stackars vårdaren, ska man behöva jobba på jobbet? helt sjukt ju!

Utan att låta alltför duktig så skulle banne mig alla prova på att vara egna företagare, då skulle alla upptäcka att man inte är så lat som man trodde, man sliter arslet av sig o ändå blir det inga pengar. Jag jobbar heltid, har mkt att göra, tar så mkt betalt som jag "törs" men kan ändå inte ta ut en vettig lön än. Jag har haft eget i ett år snart och jag fick ut mer som anställd på 60% nu låter jag skitgnällig för det är ju ingen som tvingat mig att vara egen men om jag inte varit egen hade jag ganska säkert varit arbetslös nu. Jag älskar mitt jobb och att vara egen har många fördelar oxå, man bestämmer allt själv tex, men det kräver oxå disiplin och stort ansvar då man har en familj att försörja. Jag har svårt att tro att ngn anställd skulle vilja jobba heltid och få ut hälften, som egen sliter man dubbelt för pengarna. Å andra sidan skulle jag faktiskt inte vilja byta men om inte Peter tjänade pengar skulle vi nog få äta barkbröd o vatten. Ungarna skulle få gå som fattigjon.

Ibland kan jag sakna att vara anställd, jag hade det verkligen skitbra på mitt gamla jobb, bättre än jag trodde har jag som egen insett...

Ganska gött faktiskt att bara smälla igen dörrn i skrika hej då ses imöra! o sen får nån annan se till att material o produkter finns hemma, att det finns pengar till lön, att det blir städat, diskak, soporna kommer ut etc etc...

Men som sagt, aj löv maj salon, faktiskt så är det så, men ibland är det tungt när man jobbar så mkt för så lite.

Men men, skam den som ger sig, ett år till så kanske jag med kan börja ta ut en vettig lön, jag får ju hoppas o tro det iaf.

Och hästarna kommer jag ha kvar hur slitigt det än kan vara att ha både heltidsjobb, två barn, hus o hem, katter, hund, kaniner, en snok på gödelstacken, änder i dammen, två tranor i stora dammen, älgar i dikena, fästingar, o fan o hans moster. För utan hästarna skulle jag definitivt inte bli lyckligare det var så sant.

Det vackraste i en människa är ett modigt hjärta och en vilja av stål, hörde jag på -hjälp jag är med i en japansk tv-show :) ett löjligt program men fan va bra sagt, dom e kloka en del japaner :-))


 
 
Marie

Marie

8 maj 2009 08:40

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jag skrev en lång kommentar - klickar på skicka men hade glömt att skriva in den jäkla koden... F*n!!! Allt bara försvann bort - undrar vart!

Skit!!! Ja du får ha en bra helg i alla fall - kanske dristar jag mig att skriva den igen...

http://www.hundblogga.blogspot.com

 
Dessi

Dessi

8 maj 2009 18:55

Ha en bra helg du med!
Å skriv kommentaren igen vet ja! :-))

http://www.des.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dessi - 25 januari 2011 22:53

Vår älskade Zeb   finns inte med oss längre, vila i frid älskade katt vi ses i Nangijala             ...

Av Dessi - 15 juli 2010 13:58

Titta vad jag hittade när jag rotade runt bland gamla skivor! Dom här bilderna låg på min gamla hårddisk, den som hastigt insjuknade o fick läggas in akut hos hårddisk-doktorn för intensvivvård. Tydligen gick det att rädda livet på den men den ligger...

Av Dessi - 11 juli 2010 19:59

...o ledsamt...fick i helgen reda på att min gamle häst Nick är död... Han var mycket speciell för mig och jag har SÅ mycket att tacka den hästen för, han var min första Quarter och lärde mig massor...så det känns tungt i hjärtat idag...det finns i...

Av Dessi - 4 juli 2010 08:48

Sk snart ge mig ut o hoppas på att få måla lite idag, igår krånglade liften  o vi har ju ett ganska högt hus så vi fick bara tvättningen gjord. Det var ju ganska varmt oxå så det gick lite segt. Men idag ska jag fanimig måla! Iaf så högt man kommer p...

Av Dessi - 4 juni 2010 09:07

DET var ju längesen! jag känner att det fina vädret KRÄVER en fredagsvideo!! :)      Ska bara flika in oxå, -hur skadad är man när man läser Barn Disco på engelska? alltså barn=stall disco!! Stackars mina barn, dom kan inte ens få få på disco uta...

Ovido - Quiz & Flashcards